3 de desembre: Dia internacional de les persones discapacitades

Els dies internacionals són aquelles dates reconegudes internacionalment per commemorar un fet o lluitar contra un problema de la societat. En aquests dies es duen a terme campanyes de sensibilització, jornades i acords.
Avui és el dia internaciona de les persones amb discapacitats. En aquest moment s'està treballant per a l'elaboració de la primera convenció dels drets de les persones discapacitades. També es vol comunicar i reivindicar els avantatges d'una plena integració d'aquestes persones a la vida política, cultural, social i econòmica.

Un dia com avui no puc deixar de recordar el vídeo que ens va mostrar una companya també mestra de música del CP NORAI.
Vos pos aquest spot publicitari que tracta el tema de la capacitat de superació d'una nina amb sordesa que vol fer música. Ja em direu què trobau.



Pregunta: per cert... la música és un dels hits de la música clàssica, conegudíssim.
Qualcú sap el nom de l'obra i l'autor?

7 comentaris:

Antònia ha dit...

L'intent de superar-se un mateix és una de les coses més positives que té una persona i si aquesta no pot sentir els sons i intenta "tocar o fer música", per a mi té un valor increïble.
Com quasi sempre, conec la cançó "d'oïda"però no sé respondre les teves preguntes.
Antònia

Anònim ha dit...

Cuando las canciones se grababan en "cassetes" o cintas, una muy querida amiga me grabó esta maravillosa pieza, junto al Addagio de Albinoni y otra de Rachmaninov (no se si está bien escrito)y me trae muy buenos recuerdos; pero no quiero descubrir el misterio del título porque soy una madre, que no sabe nada de música a pesar del comentario (es una casualidad que lo sepa, está escrito aún en la cinta)y que estoy aprendiendo mucho, mucho con vosotros.

Carmen

Carol ha dit...

Carmen, sabía que seguías el bloc pero se agradecen los comentarios siempre nos enriquecen a todos, gracias.
La pieza es muy típica, sencilla, conocidísima y... muy bonita.
No es tan importante saber qué es como hacer memoria, desempolvar las cintas, aprender a buscar información en internet... y en eso estamos.
Una pista para los que están en ello:
. Es de la mateixa època d'Albinoni, és a dir, del barroc, a més és comú trobar aquesta música en recopilatoris junt amb l'Adagio d'Albinoni.
. I una altra pista: era alemany!

Joana Melià ha dit...

Aquesta música sempre m'ha fet posar la pell de gallina. Em duu records, igual que a na Carmen, de quan era més jove i amb els amics de Menorca l'escoltavem o la tocaven.
No sé si ho record molt bé, perquè la memòria ja comença a fallar-me, però potser que el nom de l'autor comenci per P?

Carol ha dit...

Veig que la memòria no et falla ni un poc! Vas bé, el llinatge de l'autor comença per P i el seu nom és molt comú: JOHANN... Molt bona la pista!
La tocàveu? Això s'ha de provar...

Martí ha dit...

Molt bé el canon de Johann Pa.....el

Coneixeu la versió de George Winston al disc DECEMBER?

Martí

Carol ha dit...

Je, je
Anam avançant...
No coneixia la versió ara mateix l'escolt a l'spotify, gràcies!