Solució al repte de Bach

... hem escoltat, ballat/representat, cantat i parlat sobre el RONDÓ de Bach. I el que ens queda per aprendre, ja ho veureu.

Però el que em duu a fer aquesta entrada és resoldre el darrer repte i donar una mica d'informació sobre l'instrument que ens ha fet descobrir: el CLAVECÍ. És un instrument de teclat. És per això que ens recorda un piano, però és més antic i sona diferent. Ses cordes es fan sonar pinçant-les (pessigant-les) com l'arpa o la guitarra.



Ara podreu escoltar el Clavecí en solitari. Mirau el vídeo que m'ha fet descobrir na Joana Melià, moltes gràcies! És un cànon de J. S. Bach.
Sí, sí, és un cànon, però ben especial. Fixau-vos amb les bolletes que es van encenent seguint les notes de la partitura. Veureu que utilitza tot el temps les mateixes notes, però canvia la direcció, la orientació de la partitura fent una banda de Möbius!... és impressionant, per no dir genial!


Per cert! Encara està pendent resoldre un repte. Encara no hem descobert quin instrument fa la melodia a l'anunci del post anterior... per ara sabem que és de vent i de fusta.